Home > No Sound > Xubuntu 13.10 Sound Not Working

Xubuntu 13.10 Sound Not Working

Contents

Not the answer you're looking for? Web searches revealed MANY such issues (especially with Acer Netbooks), with many fixes (none of which worked for me). After a cold boot (shut down and remove the power cord - for a laptop also the battery if you can) sound was working fine as if it always had! Reply Abhishek Prakash says July 24, 2014 at 9:17 am welcome Maria Reply farfaraway says June 7, 2014 at 6:24 am I'm running a fresh install of Ubuntu 14.04. Check This Out

If I'm playing a game, I have to turn it up to the highest setting in order to get any sound out of the speakers. Lets see in steps how I fixed and how you can fix it. The time now is 10:41 PM. First method worked great!

No Sound Ubuntu

How can an employee kindly decline to participate in an office potluck? It's much appreciated. Reply sweet161616 says June 4, 2014 at 9:19 pm thanks Reply dave says March 13, 2015 at 2:52 am mint 17.1 cinnamon, cheers… didn't even have to reboot to get audio

On the one one hand, the speaker indicator is not working, although I have two audio devices working. The files work fine on my other systems, netbooks and laptops I haven't upgraded. Thank you Reply Diego Alcántara says October 20, 2013 at 1:35 am I've found a two easy steps solution to this synthoms: "I just updated to Kubuntu 13.10 and several things Linux Mint 17 No Sound This is with the Hal Leonard Jazz Play Along CD backing tracks.

Thank you for your posts. Ubuntu 14.04 No Sound Reply Diego Alcántara says October 20, 2013 at 2:44 am Yesterday I updated to Kubuntu 13.10 and today those synthoms were revealed. Quite frustrating. I am using an All-In-One Dell XPS 27.

This is why I mentioned that "this trick worked for me". Linux Mint 17.3 No Sound works fine on windows 8. For me this was perfect. Thanks a lot.

Ubuntu 14.04 No Sound

I had to download an extra package to make my sound work. Reply Baijo Joy says April 29, 2016 at 9:59 am In my UBUNTU 16.04 sound is not working. No Sound Ubuntu Tried 13.10 just to see, and worked on that as well, but 13.04 seems to be having an issue. Linux Mint No Sound DistroXubuntu 14.04 Trusty Tahr Ubuntu/Xubuntu 13.10, two audio issues Hello, Yesterday I upgraded to Xubuntu 13.10 and since then I'm having two audio issues.

Reply Abhishek Prakash says August 11, 2013 at 7:20 pm I saw someone mentioning pavucontrol for this problem on Ask Ubuntu. his comment is here Upgraded from 13.04 to 13.10. which you can easily add to your panel if it's not there, just right-click on the panel and move around, it's not hard) right-click it, chose to run the audio mixer, I was reading where some laptops had problems because of onboard speakers. Ubuntu 16.04 No Sound

It cover most popular distros like Ubuntu, LinuxMint, Fedora, Centos. Adv Reply October 22nd, 2013 #5 stinkeye View Profile View Forum Posts I Ubuntu, Therefore, I Am Join Date Oct 2008 Beans 3,509 Re: Audio indicator plugin on panel not Reply Abhishek Prakash says August 18, 2013 at 8:50 pm Try killall pulseaudio It has worked for many people. http://tekspotting.com/no-sound/xubuntu-sound-card-not-working.html I get system program problem detect.

Reply Jasim India says November 11, 2013 at 4:55 am I have ubuntu 11.04 version. Ubuntu Sound Dummy Output And if you're lucky like me, the applet for sound will disappear from the top panel. Reply Abhishek Prakash says March 20, 2014 at 11:37 am sudo requires you to enter your admin password.

comes only loading logo and then black and mouse cursor T_T.

It does the same jobs other mixer front-ends do, but is integrated into the Xfce4 desktop as a plugin for the Xfce4 main panel. See original post for further details, but use the the path given above, since settings are no longer stored in ~/.pulse. Can you post back the contents of your /usr/share/dbus-1/services/indicator-sound.service file? Ubuntu No Sound Hdmi The many common suggestion we see is uninstalling and afterwards reinstalling alsa and […] Reply Fix Brightness Control Not Working for Ubuntu 13.10 says: March 20, 2014 at 11:55 pm […]

Fixing the sound problem is definitely one of the must to do things after installing Ubuntu 14.04. When the comp sleeps and then re-awakens, no sound. Reply Kosti1 says October 5, 2014 at 8:24 am Thank you for breaking my linux mint 17. navigate here The sentence "Sound now working?" is a puzzle to me.

As it happens with every Ubuntu release, you install or upgrade to a newer Ubuntu version and run in to a number of problems. Axes around image How to align operators using alignat or someother environment? Open terminal and enter the following PPA: sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgrade All done. Perfect.

Much thanks! You can simply close it afterwards by using Ctrl+C. Volume indicator not working after xubuntu 13.10 upgrade Q. Reply John Whitehead says October 18, 2013 at 2:24 pm I have pretty much done everything on this post and some of the suggestions below and still the same result.

I didn't have access to this through the PulseAudio Volume Control. Tango Icons © Tango Desktop Project. Why would Lubuntu supply an OS without sound? My Husband and I are avid readers.

Do n and n^3 have the same set of digits? Even if I reboot, sound card does not work. Thanks Reply IzirAtig says January 5, 2015 at 4:21 pm None of them worked. Reply Jasim India says November 11, 2013 at 4:57 am I have ubuntu 11.10 version.

I did what you said and it fixed the problem but the next time I reboot the audio is gone again! Home Ubuntu PPAs Unity Xenial development Xfce GNOME Shell Themes CLI About Xubuntu 13.10 Sound Indicator Fix Author: Andrew | Posted: October 21, 2013 | Updated: 2013-10-30T15:51:21Z Tweet The Sound Indicator Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Aslo work good on windows os.

DoublyLinkedList Implementation Java What power do I have as a driver if my interstate route is blocked by a protest? Last edited by han2; October 19th, 2013 at 11:43 AM. But then Linux Mint 17.3 "Rosa" crashed completely after trying to add printer Epson L355. Reply bladerunner says September 2, 2013 at 4:44 am its still did not work..