Home > Not Working > Xubuntu Pulseaudio Not Working

Xubuntu Pulseaudio Not Working

Contents

Reply Abhishek Prakash says July 24, 2014 at 9:18 am If it is not too late, here is how to fix that missing system icons: https://itsfoss.com/fix-missing-system-settings-ubuntu-1404-quick-tip/ Reply Adam Lembert says May firefox 31/32. Master was set to 100%, headphone to 0. I had to download an extra package to make my sound work. Check This Out

http://alsa.opensrc.org/MultipleCards#Loading_the_kernel_modules_for_multiple_cards. Turning it down even a notch or two, makes it so quiet that you'd think it was set just a but louder then the lowest setting. One of the most common problem faced is no sound after installing Ubuntu 14.04. If it fixed your sound problem, you may want to fix brightness issue as well.

Xubuntu Sound Stopped Working

I update the article with your suggestion. I just followed this on 29/01/2016: https://mintguide.org/system/517-install-linux-kernel-4-3-stable-on-linux-mint.html Reply Luiz Ventura says January 29, 2016 at 3:35 am None of the alternatives works. To learn more and to read the lawsuit, click here.

Deals from It's FOSS Shop See all deals Comments D.L. If you get no errors, you have successfully installed your MIDI port. But no login/logoff sound, no drum. Ubuntu 16.04 Sound Not Working Adv Reply Quick Navigation General Help Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's Online Search Forums Forums Home Forums The Ubuntu Forum Community Ubuntu Official Flavours Support New to

If you have any other solution, please, let me know. Ubuntu 16.04 No Sound Not the answer you're looking for? Reply John Whitehead says October 18, 2013 at 2:59 am I have done all of the above and still have the same problem. snd-via82xx) to the /etc/modules file.

since then i've lost audio and can not get it back on. Xubuntu Sound Not Working Tried all recommendations on this page and still no audio. Thank you Reply Diego Alcántara says October 20, 2013 at 1:35 am I've found a two easy steps solution to this synthoms: "I just updated to Kubuntu 13.10 and several things This means that there's no way to confirm that you've selected the text which many of your visitors obviously would want to copy and paste into the terminal?

Ubuntu 16.04 No Sound

next, i ran your lastest instructions, audio works like a charm. I have to force an ALSA reload to get any sound out of the system, but setting speech-dispatcher to not run doesn't work, as it's already set that way. Xubuntu Sound Stopped Working Sure enough, when I reinstalled Cinnamon, it fixed it, sound and all. Xubuntu Sound Settings Missing Adv Reply May 25th, 2015 #2 mattharris4 View Profile View Forum Posts Private Message Gee!

Stay tuned for more Linux tutorials and tips. his comment is here I did what you said and it fixed the problem but the next time I reboot the audio is gone again! For me this was perfect. I have just upgraded (clean installation, maybe a mistake) from 14.04 LTS to 15.04. Xubuntu No Sound

If someone read me and that happened to you, simply press CTRL+ALT+F1 on your login screen, then enter your user / pass. asked 2 years ago viewed 6010 times active 1 year ago Blog How We Make Money at Stack Overflow: 2016 Edition Stack Overflow Podcast #94 - We Don't Care If Bret Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical © Canonical Ltd. this contact form No other solutions worked.

i have audio again. Reinstall Pulseaudio add your script as a start-up application Now every time you boot up you will have sound. Voila: Perfect sound.

Not a single sound problem.

Reply Rafeeq says December 11, 2015 at 12:53 am I did exactly what you told. LXQt bugged between sessions, then I switched to KDE. I am now going to do a step by step install of additional software and see if anything triggers the change. Pavucontrol Since yesterday, sound in Flash Player videos stopped working.

We had greatly reduced volume and were frustrated. Related 4No sound after PulseAudio reinstall10Sound not working after 12.04 install1No sound output both speakers and headphone toshiba satellite m55 Xubuntu 12.100No Sound even after fresh install of Ubuntu 14.04 x640xubuntu: OTOH, I have the 32 bit version on my laptop, it had no problems. navigate here Do you dual boot it??

sudo apt-get install pulseaudio If you already have pulseaudio. This was actually performed AFTER one month of nightmare issues with the older machine (see below), so it was done with some trepidation. ) I was amazed that there were no Edited by pcpunk, 03 September 2014 - 11:26 AM. Reply Abhishek Prakash says August 3, 2014 at 6:15 pm Try adjusting the headphone pin.

Followed instructions by Keermalec , but wrote lines: /usr/bin/amixer -c 0 sset Headphone playback 100% /usr/bin/amixer -c 0 sset Headphone unmute 3. When I finally installed and rebooted my PC, sound was gone. speech dispatcher is set to run=no Reply Albur says February 7, 2015 at 1:47 pm Reinstalling alsa and pulseaudio was the solution. Reply Abhishek Prakash says December 4, 2013 at 11:27 pm You are welcome Chris Reply Dale J.